5 Best Watches for Visually Impaired People | 2024 Review

De 5 beste horloges voor mensen met een visuele beperking | 2024 Review

0 reacties

Bijna iedereen draagt er een om de pols, een horloge. Sommigen dragen het alleen als modeaccessoire, maar het doel van een horloge is om de tijd aan te geven. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Een gewoon horloge geeft je niet de mogelijkheid om de tijd te vertellen.

Tegenwoordig kunnen we de tijd eenvoudig vragen: "Siri, hoe laat is het?" Maar wat als je je telefoon niet bij je hebt? Of als er veel lawaai om je heen is? We hebben een lijst samengesteld van horloges die speciaal zijn gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

Allereerst zullen we uitleggen hoe deze horloges werken. Er zijn meerdere opties als je op zoek bent naar een geweldig horloge voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Hoe werken horloges voor slechtzienden?

Voordat we ingaan op onze topkeuzes, laten we verkennen hoe deze gespecialiseerde horloges inspelen op de behoeften van slechtzienden:

 

Sprekende horloges

Sprekende horloges zijn een wonder van moderne technologie, ontworpen om het leven voor iedereen gemakkelijker te maken, vooral voor mensen met een visuele beperking. Zoals de naam al zegt, informeert een sprekend horloge je hoorbaar over de huidige tijd, datum, dag en jaar met een druk op de knop.

Deze innovatieve functie zorgt ervoor dat gebruikers op de hoogte blijven van de tijd zonder naar hun horloge te hoeven kijken. Deze horloges zijn verkrijgbaar in verschillende opties en bieden een mannelijke of vrouwelijke stem, waarbij sommige modellen beide aanbieden, zodat gebruikers kunnen kiezen op basis van hun persoonlijke voorkeur.

De veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke aard van sprekende horloges maken ze tot een waardevol accessoire voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Of het nu gaat om gemak, toegankelijkheid of simpelweg een voorkeur voor auditieve informatie, sprekende horloges bieden een elegante oplossing voor tijdwaarneming.

 

Braille horloges

Braille horloges bieden een tactiele oplossing voor tijdwaarneming, specifiek gericht op de behoeften van blinde of slechtziende personen. Deze innovatieve apparaten zijn verkrijgbaar in twee verschillende vormen en weerspiegelen de traditionele horlogemarkt met analoge en digitale opties.

Met een analoog Braille horloge kunnen gebruikers de positie van de wijzers voelen door een beschermend glas dat opent, waardoor ze de tijd kunnen bepalen door aanraking. Het kan ook worden geopend. Op deze manier kan de drager de tijd bepalen door de punten te voelen die de verschillende tijden op een horloge vertegenwoordigen.

De digitale versies daarentegen gebruiken verhoogde punten om de tijd in Braille weer te geven, waardoor een gebruiker de tijd direct met zijn vingertoppen kan aflezen.

Deze variëteit zorgt ervoor dat gebruikers een horloge kunnen kiezen dat het beste bij hun levensstijl en persoonlijke voorkeur past, waardoor tijdwaarneming zowel toegankelijk als handig is. Door de kloof in toegankelijkheid te overbruggen, stellen Braille horloges gebruikers in staat om zelfstandig op de hoogte te blijven van de tijd, wat leidt tot meer autonomie en vertrouwen.

 

Gedetailleerde beoordelingen van de beste horloges voor slechtzienden

1. Eone

Eone is een innovatief merk met de missie om modieuze producten voor iedereen toegankelijk te maken. Ze hebben het Bradley horloge ontwikkeld, vernoemd naar de voormalige marineofficier Bradley Snyder, die na zijn dienst in Afghanistan volledig blind werd. Hij liet zich niet tegenhouden door zijn handicap en won meerdere gouden en zilveren medailles bij de Paralympics, waarmee hij een wereldrecord vestigde.

Hoewel we net de twee verschillende opties hebben uitgelegd, is het Bradley horloge geen van beide. Je bepaalt de tijd door aanraking. Het horloge gebruikt verhoogde uurmarkeringen: een driehoek voor twaalf, lange staven voor drie, zes en negen en kortere staven voor de andere nummers. Dan zijn er twee magnetische ballen die ronddraaien.

Een draait rond in het midden van het horloge en wordt gebruikt voor de minuten. De andere bal draait rond de rand van het horloge; deze is voor de uren. Dit creëert een eenvoudige manier om de tijd met je vingers te bepalen, zelfs zonder het gebruik van Braille.

Het horloge komt in allerlei variaties. Je kunt kiezen tussen een zwart, grijs, roségoud, goud of kobaltblauw wijzerplaat met verschillende materialen voor de bandjes zoals mesh, canvas en leer. De horloges beginnen bij $285. Voor meer informatie kun je rechtstreeks naar hun website gaan: https://www.eone-time.com

 

2. Time Optics

Met een breed scala aan kwaliteitsvolle sprekende horloges is Time Optics een ander merk dat technologie voor iedereen toegankelijk maakt. Ze maken horloges voor alle leeftijden, van kinderen tot ouderen.

Ze bieden horloges in verschillende stijlen aan: van metaal tot leer en van zilver tot goud. Time Optics heeft ook 'tijdleerder horloges'. Deze helpen kinderen om de tijd te leren en komen in kleurrijke ontwerpen met verwisselbare bandjes die je apart kunt kopen.

Hun horloges gebruiken de unieke Custom Tooled Talking IC Watch Chip. Deze spraakchip, ontwikkeld door Time Optics, is het eerste sprekende horloge dat zowel een mannelijke als vrouwelijke stem en een alarmfunctie biedt. Het horloge geeft je de tijd, de dag, de maand, de datum, het jaar en de alarmfunctie die in- of uitgeschakeld kan worden.

Hun kinderhorloges kosten $55, terwijl de horloges voor volwassenen beginnen bij $55 en variëren tot $65.

 

3. Sprekende horloges op Amazon voor blinden

Dit is geen specifiek horloge dat we uitlichten, maar Amazon is de perfecte plek om een betaalbaar horloge te vinden dat bij je past. In de afgelopen jaren is het aanbod aan sprekende horloges op Amazon enorm toegenomen.

Met prijzen variërend van $20 tot $100 is de kans groot dat een van deze horloges perfect bij je past. We raden sterk aan om de beoordelingen te lezen, aangezien deze waardevolle informatie bevatten.

Er zijn meer dan 100 beschikbare horloges, en dit zou wel eens de beste plek kunnen zijn om te zoeken naar het horloge dat je nodig hebt.

 

4. Citizen Watch

Citizen is een bedrijf dat horloges voor iedereen maakt. Als onderdeel van die missie hebben ze horloges voor blinden ontwikkeld door ze tactiel te maken. Ze werken ook met visuele aspecten, maar zijn ook beschikbaar voor blinden.

  • Stijl ontmoet praktische bruikbaarheid: Naast de praktische eigenschappen is het horloge ontworpen om bij elke gelegenheid, elk geslacht en elke outfit te passen, dankzij het strakke ontwerp, het casual lettertype en de matte afwerkingen die vingerafdrukken minimaliseren. Deze discrete maar stijlvolle aanpak zorgt ervoor dat het horloge niet om de verkeerde redenen opvalt, wat aansluit bij de feedback van de blinden- en slechtzienden gemeenschap voor een horloge dat ook als modeaccessoire kan worden genoten.
  • Duurzaamheid en comfort: In het besef van het belang van duurzaamheid en comfort heeft CITIZEN de duurzaamheid van het horloge rigoureus getest, met bijzondere aandacht voor de weerstand van de glazen deksel bij frequent openen en sluiten. De verstelbare band en de plaatsing van de gesp zorgen voor een stevige pasvorm, waardoor het horloge veilig om de pols blijft zitten.

De horloges zijn nu verkrijgbaar voor ongeveer $140 via de retailers van Citizen. We raden aan om rechtstreeks contact met hen op te nemen om de beschikbaarheid te controleren op https://www.citizenwatch-global.com/touchtimewatch/index.html

 

5. Dot Watch

In 2016 bracht een bedrijf genaamd Dot het eerste braille smartwatch op de markt, de Dot Watch. Een geweldige innovatie voor mensen die lijden aan verlies van zicht. Het horloge kan worden gedragen als je al braille kent, maar ook als je het wilt leren. Dot biedt een leerprogramma aan dat een eenvoudige maar leuke manier is om te beginnen.

Het wijzerplaat van het horloge heeft 24 verschuivende punten die worden aangedreven door magneten en elektrische signalen. Het apparaat is via Bluetooth verbonden met een smartphone om de tijd weer te geven, maar ook om tekst- en app-meldingen te ontvangen.

Wat extra speciaal is aan de Dot Watch, is dat deze ook logo's van applicaties op je telefoon weergeeft. Zo weet je wanneer je een melding van een bepaalde app hebt ontvangen.

De smartwatch wordt geleverd met een witte wijzerplaat en een zilveren metalen band. De kosten van het horloge variëren van $299 tot $333, afhankelijk van de grootte en je locatie. Meer informatie is te vinden op hun website: https://buy.dotincorp.com/

Een nieuw tijdperk van inclusiviteit in tijdwaarneming

Tot slot laat de ontwikkeling van horloges voor slechtzienden opmerkelijke vooruitgang zien in toegankelijkheid en combineert functionaliteit met stijl. Van de tactiele feedback in de Bradley horloge en de auditieve aanwijzingen in de horloges van Time Optics tot de innovatieve Dot Watch die braille met slimme technologie integreert, deze apparaten bieden onafhankelijkheid en inclusiviteit.

Ze laten de rol van technologie zien bij het versterken van mensen met een visuele beperking, waardoor tijdwaarneming zowel praktisch als modieus wordt. Voor meer inzichten over hoe technologie helpt bij het navigeren van de uitdagingen van blindheid, bekijk onze serie over blindheid en technologie.

Ontdek hoe deze ontwikkelingen een meer toegankelijke wereld creëren. Klik hier om je reis met ons voort te zetten.


Labels:
7 Onmisbare Gratis Apps voor Blinde Mensen in 2024

Wat is maculaire degeneratie en hoe ga je ermee om?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.