Blind people using the hable one in public spaces

5 situaties waarin je spijt zult hebben dat je geen Hable hebt

0 reacties

Stel je voor dat je je smartphone-ervaring beoordeelt als een solide 7 op 10. Stel je nu voor dat de Hable One die ervaring naar een ongelooflijke 11 op 10 verheft.

De Hable One, een draagbaar brailletoetsenbord, is gemaakt om je leven eenvoudiger te maken door je volledige controle over je telefoon te geven, en raad eens? Je hoeft niet eens braille te kennen om ervan te kunnen profiteren!

Benieuwd hoe de Hable One je smartphonegebruik kan veranderen? Laten we eens kijken naar 5 belangrijke manieren waarop de Hable One de toegankelijkheid en bruikbaarheid van smartphones kan verbeteren voor mensen die slechtziend of blind zijn.

1 Interactie met het aanraakscherm

Voorbij zijn de dagen dat het scherm van een telefoon alleen bedoeld was om visuele output weer te geven. Met de komst van smartphones zijn schermen een integraal onderdeel geworden van de interactie met je telefoon en het navigeren erop. Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

  • Zonder de Hable One: De huidige smartphone-interacties voor blinden en slechtzienden zijn afhankelijk van verschillende vormen van tactiele en auditieve feedback. Zulke gebruikers moeten hun telefoon vaak dicht bij hun oor houden om de trillingen of stemfeedback bij te houden en tegelijkertijd door het touchscreen te navigeren. Het is duidelijk dat dit een onhaalbare en ongemakkelijke ervaring kan zijn voor gebruikers met een visuele beperking die hun apparaten in verschillende situaties van hun dagelijks leven willen gebruiken.
  • Met de Hable One: De Hable One vereist helemaal geen interactie met het scherm van hun telefoon! Je kunt je telefoon in je zak of tas stoppen en hem vol vertrouwen blijven gebruiken. Het apparaat koppelt met je telefoon via Bluetooth met laag energieverbruik (BLE), zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u verstrikt raakt in draden. Bovendien kun je oortelefoons of een draadloze headset gebruiken om auditieve feedback rechtstreeks vanaf je telefoon te kunnen horen. Met de Hable One heb je altijd de volledige controle over je telefoon.
Typing a message on Messenger using the Hable One tactile buttons without touching the phone screen

2 Typervaring

Het grootste deel van ons smartphonegebruik bestaat uit typen, of het nu gaat om het verzenden van een snelle sms, het schrijven van lange e-mails of zelfs typen om een eenvoudige zoekopdracht op het web uit te voeren. Sommige relaties zijn echter gewoon niet bedoeld, en dit kan heel goed het geval zijn bij jou en je virtuele qwerty-toetsenbord op je smartphone.

  • Zonder de Hable One: Of u nu een Android- of iOS-gebruiker bent, virtuele qwerty-toetsenborden kunnen behoorlijk traag en inefficiënt zijn. Deze toetsenborden zijn compact en vanwege de beperkte ruimte worden de toetsen vaak dicht bij elkaar geplaatst, wat leidt tot typefouten en een afhankelijkheid van autocorrectiesoftware. Afgezien hiervan, Brailleback is moeilijk te leren, en het bewerken van tekst kan moeilijk en tijdrovend zijn. Het is echter nog niet het moment om typen op je smartphone te boycotten. Het is het beste om je telefoon te gebruiken als je korte berichten moet sturen die niet veel hoeven te worden bewerkt of als je tekst moet schrijven waarbij je het niet erg vindt om hier en daar een paar typefouten te maken.
  • Met de Hable One: Met de Hable One kun je alle letters, cijfers en leestekens typen met slechts 6 toetsen die lijken op de braillepunten. De toetsen zijn gemakkelijk te vinden en zijn verhoogd om tactiliteit mogelijk te maken. Dit biedt u een snellere, veiligere, meer intuïtieve en persoonlijke sms'ervaring. Met de Hable One kun je onderweg typen zonder dat je je apparaat op een tafel of een ander platform hoeft te installeren. Het is ook eenvoudiger om tekst te bewerken op de Hable One, omdat gebruikers sneltoetsen kunnen gebruiken voor een soepele bewerkingservaring. Ben je niet bekend met braille? Geen probleem! Heel veel gebruikers gingen je voor en leerden typen op de Hable One zonder enige kennis van braille. Over het algemeen kunnen de meeste mensen binnen een paar dagen sneller typen op de Hable One dan op de smartphone.

3 Schermlezers gebruiken (Apple VoiceOver/Google TalkBack)

Toegankelijkheidstools en -services zoals Apple VoiceOver en Google TalkBack mensen met een visuele beperking helpen bij het gebruik van en de interactie met hun apparaten.

Deze software voor het lezen van schermen gebruik gesproken beschrijvingen, trillingen en andere hoorbare feedback om gebruikers bewust te maken van wat er op hun scherm staat en hoe ze door verschillende elementen op een pagina kunnen navigeren.

Schermlezers bieden toegankelijkheid en zorgen ervoor dat mensen met een visuele beperking hun telefoon naadloos kunnen gebruiken. Beide zijn standaard toegankelijkheidssoftwarediensten op alle smartphones (VoiceOver is geïntegreerd in alle iOS-apparaten, terwijl TalkBack beschikbaar is op Android-apparaten).

  • Zonder de Hable One: Gebruikers met een visuele beperking moeten talloze combinaties en gebaren onthouden om met hun touchscreen-telefoons te kunnen communiceren. Deze gebaren zijn vaak moeilijk te onthouden en nog moeilijker uit te voeren op het kleine scherm van een telefoon. Deze gebaren verschillen voor VoiceOver en Terugpraten.
  • Met de Hable One: De Hable One heeft twee extra functietoetsen voor toegang tot VoiceOver en TalkBack. Het gebruik van VoiceOver-functies via de Hable One is sneller omdat de interacties vergelijkbaar zijn. Hierdoor zijn gebaren gemakkelijker te onthouden en kunnen fouten eenvoudig worden rechtgezet. Met de Hable One kunnen gebruikers ook verschillende sneltoetsen gebruiken, zoals lang op 'h' drukken om naar het startscherm te navigeren en lang op de knop drukken om over te schakelen naar je recente apps. Het toetsenbord vereist ook geen gebaren waarbij 5 vingers in een klein scherm moeten worden gepropt. Het toetsenbord wordt geleverd met een uitgebreide startgids voor zowel Android- als iOS-gebruikers, zodat je in een mum van tijd kunt instellen en typen!

4 Navigatie

Naast typen is navigatie een belangrijk onderdeel van het gebruik van een smartphone. Dit is gemakkelijk voor ziende gebruikers omdat het een simpele veegbeweging of een scrollende beweging vereist. Voor gebruikers met verlies van het gezichtsvermogen kan het navigeren op telefoons echter een behoorlijke uitdaging zijn. Hoewel schermlezers een antwoord op het probleem zijn, vergt het gebruik ervan oefening en inspanning.

  • Zonder de Hable One: Hoewel VoiceOver/TalkBack-functies op smartphones erg nuttig kunnen zijn, kunnen de gebaren op VoiceOver erg moeilijk te leren zijn. Mogen we je herinneren aan de scrubben met twee vingers op VoiceOver (drie keer snel twee vingers heen en weer bewegen, waardoor een 'z' ontstaat) om een waarschuwing te negeren of terug te keren naar de vorige pagina, Drie keer tikken met drie vingers op TalkBack om tekst of andere dergelijke gebaren te plakken waarbij u uw vingers op onnatuurlijke manieren moet gebruiken/buigen? Bovendien kan het bedienen van de rotorfuncties voor VoiceOver een uitdaging zijn, omdat ze niet erg intuïtief zijn.
  • Met de Hable One: De twee functietoetsen bieden niet alleen toegang tot de schermlezer van je telefoon, maar helpen ook bij het navigeren op je smartphone. Met de combinatie van alle 8 toetsen kun je eenvoudig schakelen tussen apps, tekst kopiëren en plakken of door je Facebook-feed scrollen. Met de twee functieknoppen kun je op je telefoon navigeren met VoiceOver- of Talkback-software, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.

5 Gemak

Gemak is waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren bij het gebruik van elk apparaat, of het nu een laptop, tablet of telefoon is. Als je constant onderweg bent, wil je nauwelijks een apparaat dat te zwaar is om mee te nemen. Het gebruiksgemak bepaalt in grote mate de algehele gebruikerservaring van het apparaat.

  • Zonder de Hable One: Smartphones hebben een doorbraak bereikt door mobiliteit en connectiviteit tegelijkertijd mogelijk te maken. Je kunt een groot aantal functies uitvoeren — typen, surfen op het web, naar muziek luisteren, video kijken — op een telefoon zonder dat je een extern apparaat nodig hebt. De meeste dingen zijn nu toegankelijk met een simpele aanraking van een scherm. Dit maakt het een van de meest draagbare technologieën en geeft aan waarom meer dan 3,6 miljard mensen in de wereld zijn smartphonegebruikers.
  • Met de Hable One: Een extra apparaat meenemen, naast je telefoon, is misschien niet voor iedereen weggelegd. Het kan echter het overwegen waard zijn, vooral vanwege de gemoedsrust en controle die een apparaat als de Hable One je biedt. Veel mensen met blindheid of slechtziendheid zijn vaak kwetsbaar voor diefstal van hun telefoon wanneer ze deze op een openbare plaats gebruiken. De Hable One voorkomt dat door je volledige controle over je telefoon te geven, zelfs als deze in je zak of zelfs in je tas zit. Gebruikers kunnen genieten van het gebruik van hun smartphones, ongeacht waar ze zich bevinden.
Woman typing in public using the Hable One

Kortom, de Hable One betekent een belangrijke stap voorwaarts om het gebruik van smartphones toegankelijker, efficiënter en aangenamer te maken voor mensen met een visuele beperking.

Door de uitdagingen van touchscreen-interactie, typen, het gebruik van schermlezers, navigatie en algemeen gemak aan te pakken, biedt de Hable One een uitgebreide oplossing die gebruikers in staat stelt om met vertrouwen en gemak door hun digitale wereld te navigeren.

Neem afscheid van de frustraties van het navigeren op touchscreens, langzaam typen en complexe gebaren. Of je nu nieuw bent met braille of op zoek bent naar een meer intuïtieve manier om je telefoon te gebruiken, de Hable One is voor jou ontworpen.

Laat visuele beperkingen je digitale interacties niet langer beperken. Word lid van de community van tevreden gebruikers die hun smartphonegebruik al hebben veranderd.

Bestel vandaag nog je Hable One en stap in een wereld waar je telefoon je echt begrijpt en als je nog vragen hebt, je altijd contact met ons kunt opnemen via support@iamhable.com

{{blog-cta}}


Labels:
Wat is Hable Easy? | Alles wat u moet weten

Hable One versus Orbit Writer: welke is het beste?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.