Blind man playing game on the phone

8 beste mobiele games voor blinde en slechtziende spelers: editie 2024

0 reacties

Het internet is als een gigantische speeltuin waar we met vrienden kunnen praten, leuke dingen kunnen leren en ontdekken wat er in de wereld gebeurt. Toch is het spelen van videogames een van onze favoriete dingen om online te doen!

Veel games zijn echter niet toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Het goede nieuws is: er zijn nu steeds meer games die iedereen kan spelen, zonder dat er visie voor nodig is.

Deze blog gaat over de 8 meest geweldige videogames gemaakt voor mensen die blind of slechtziend zijn. Laten we erin springen en kijken welke games het beste zijn om te spelen in 2024!

Wat maakt videogames perfect voor blinden?

Veel van deze games maken gebruik van binaurale audio om deze audiogames echt te transformeren en realistischer te maken. Binaurale audio , ook wel 3D-audio genoemd, is gemaakt om de ervaring te verbeteren.

Bij het luisteren naar binaurale audio vangt elk oor afzonderlijke geluiden op en verandert het geluid naarmate de luisteraar zijn hoofd beweegt. Dit resulteert in het kunnen horen van bepaalde geluiden die vanuit alle hoeken komen.

Je hoort niet alleen geluiden van de zijkanten. U kunt geluiden van voren, boven, achter of onder u horen. Dit effect maakt de geluiden realistischer en het voelt alsof wat je ook hoort, daadwerkelijk bij je in de buurt is. De RNIB deelt hierover een geweldig verhaal op hun blog .

Als we dit nu in overweging nemen, gaan we voor de 8 beste mobiele games voor blinde en slechtziende spelers!

Game beter op je telefoon met Hable One

Het spelen van deze games is erg leuk, maar het scherm van je smartphone of tablet is vaak niet je ideale input. Dat is waar de Hable One in beeld komt. Het is een coole gadget die het spelen van games op je telefoon veel gemakkelijker maakt voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Stel je voor dat je een gamecontroller gebruikt waarmee je de knoppen en bedieningselementen kunt voelen zonder naar het scherm te hoeven kijken. Dat is wat Hable One doet. Het heeft een speciaal ontwerp waarmee je gemakkelijk de knoppen kunt vinden en indrukken die je nodig hebt om games te spelen, waardoor het bijna voelt alsof je een traditionele gamecontroller gebruikt.

De Hable One is niet alleen voor games; Hiermee kunt u de hele telefoon of tablet bedienen. Dit is geweldig omdat het betekent dat iedereen mee kan doen, zelfs als je moeite hebt met het gebruik van het touchscreen of als je je telefoon veilig in je tas of broekzak wilt bewaren.

Bovendien ligt de Hable One prettig in de hand, zodat je urenlang kunt spelen zonder moe te worden. Als je meer wilt weten over hoe je er een kunt krijgen en je game-ervaring veel cooler kunt maken, gebruik dan deze link.

1. Een blinde legende

A Blind Legend is een actiespel met alleen audio voor smartphones. Het spel is ontwikkeld door een Frans bedrijf genaamd DOWNiNO samen met radiostation France Culture.

Het idee achter dit online spel was om mensen met een visuele beperking toegang te geven tot spellen van hoge kwaliteit en het publieke bewustzijn voor dit soort handicaps te vergroten.

Het spel speelt zich af in het middeleeuwse tijdperk. In het spel ben jij Edward Blake, de held. Edward moet zijn vrouw Lady Caroline redden met de hulp van hun dochter Louise.

Je bestuurt de held door middel van Multi-Touch Gestures via het touchscreen van je smartphone. A Blind Legend is een geweldig spel voor iedereen die van actie en avontuur houdt.

Een speler van A Blind Legend omschrijft het als een geweldig spel en hij vindt het geweldig dat een spel als dit gemaakt is. De audio is heel duidelijk en het spel is eenvoudig te spelen, maar erg leuk.

2. Blind Drive

Blind Drive is een arcadespel boordevol actie waarin je geblinddoekt rijdt en uitsluitend op je oren vertrouwt om door de chaos van de straten te navigeren. De game combineert humor met snelle spanning, waarbij spelers tegemoetkomend verkeer en politiesirenes moeten ontwijken, puur op basis van geluidssignalen.

Ontwikkeld door Lo-Fi People, biedt Blind Drive een unieke mix van komedie en adrenaline, waardoor het een onvergetelijke ervaring wordt. Het innovatieve gebruik van geluidsontwerp zet spelers aan het stuur voor een wilde rit, beschikbaar op mobiele platforms.

3. De vallei: schaduw van de kroon

The Vale: Shadow of the Crown is een op audio gebaseerd actie-avonturenspel dat een rijk, meeslepend verhaal tot leven brengt door middel van geluid. Spelers beginnen aan een epische reis als een blinde prinses en navigeren door een wereld vol uitdagingen en vijanden.

De game maakt gebruik van binaurale audiotechnologie om een ​​3D-geluidsomgeving te creëren, waardoor spelers puur via audio kunnen vechten, landschappen kunnen verkennen en met personages kunnen communiceren.

De nadruk van The Vale op verhalende en op geluid gebaseerde gameplay maakt het een baanbrekende titel voor gamers met een visuele beperking, die een diepgaande en boeiende ervaring biedt zonder de noodzaak van beeldmateriaal.

4. RS-spellen

RS Games is een gratis webgebaseerde applicatie. Hiermee kan de gebruiker multiplayer-games spelen in uw webbrowser. De spellen zijn allemaal toegankelijk met ondersteunende technologie.

Je kunt deelnemen aan een openbaar spel of een privéspel maken. U hoeft niets te downloaden. U heeft alleen uw eigen apparaat voor ondersteunende technologie nodig. Tijdens het spelen van de spellen wordt alle informatie in tekst gecommuniceerd.

Je kunt de knoppen of sneltoetsen gebruiken om bepaalde acties binnen de games uit te voeren. Je kunt op RS Games verschillende gratis multiplayer-spellen spelen, zoals Bingo, Blackjack, Cards Against Humanity, Monopoly, Uno en Yahtzee.

rs games-logo voor blinden

5. Feer

Feer is een snel hardloopspel dat speciaal is ontworpen voor slechtziende en blinde gamers. In dit spel navigeren spelers door een donkere wereld vol obstakels en uitdagingen, begeleid door meeslepende geluidseffecten en audiosignalen.

Het doel is om zoveel mogelijk lichten te verzamelen en tegelijkertijd de op de loer liggende zombies te ontwijken. Feer creëert een intense game-ervaring via het audiolandschap, waardoor het een spannend avontuur wordt voor degenen die op hun gehoor vertrouwen.

De game kan worden gedownload op zowel iOS- als Android-platforms en biedt een toegankelijke maar adrenaline-pompende ervaring voor spelers van alle zichtniveaus.

6. Frequentie ontbreekt

Frequency Missing is een interactief audio-mysteriespel waarin spelers geluidsaanwijzingen gebruiken om puzzels op te lossen en een spannend verhaal te ontdekken. De game is ontwikkeld met visueel gehandicapte spelers in gedachten en draait om Patricia, een radiojournalist die een reeks verdwijningen onderzoekt.

Spelers navigeren met behulp van audiosignalen, interviewen personages en lossen puzzels op om door het verhaal te komen. Het boeiende verhaal en de op geluid gebaseerde gameplay van Frequency Missing bieden een unieke detective-ervaring, beschikbaar op smartphones.

frequentie ontbrekend spellogo

7. Sryth

Sryth is een online avonturenspel. Het spel is op tekst gebaseerd, waardoor het toegankelijk is voor blinden en slechtzienden die gebruik maken van schermleesprogramma's. De game speelt zich af in Sryth, vandaar natuurlijk de naam.

Sryth is een heroïsch fantasiespel waarin je een personage creëert en aanpast dat de dappere avonturier zal zijn. In het spel boek je vooruitgang door magische items en uitrusting te vinden. Je vecht tegen goblins, ratten en krijgers.

Er zijn achttien vaardigheden en elf disciplines die je moet beheersen. Een deel van de inhoud is gratis en voor iedereen beschikbaar. Andere inhoud is alleen beschikbaar voor degenen die zich hebben geabonneerd.

Spelers van Sryth zijn grote fans van het spel. Het is een spel om in te verdwalen, het sleurt je mee en je besteedt er uren aan. Ze raden het aan anderen aan , omdat het leuk is om te spelen, maar ook om je navigatievaardigheden op het scherm te verbeteren!

8. Audiowizards

AudioWizards is een audiospel dat perfect toegankelijk is voor mensen die blind of slechtziend zijn. Ook al heeft het graphics, de audio is nog steeds het belangrijkste element om af te spelen.

In het spel bevecht je vijanden met spreuken die elk hun unieke geluid hebben. Het spel en de audio zijn gemaakt met blinde en slechtziende muzikanten om ervoor te zorgen dat het geluid goed bij het spel paste.

De game kan worden gedownload via GooglePlay en kost $ 4,99.

Tot slot willen we graag uw mening over deze spellen horen. Heb jij al de kans gehad om een ​​van deze te spelen? Deel deze blog gerust met je medegamers en we wensen je veel plezierige gamesessies!


Labels:
6 verschillende manieren om op uw smartphone te typen voor mensen met een visuele beperking | Gids 2024

5 verschillende cadeau-ideeën voor blinden: hoe kies je het perfecte cadeau voor Valentijnsdag?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.