Orbit and Hable One compared

Hable One versus Orbit Writer: welke is het beste?

0 reacties

Hoewel er veel ondersteunende technologieën zijn, zijn brailletoetsenborden revolutionair geweest door telefoons en computers toegankelijker te maken voor mensen die blind en slechtziend zijn.

Als je op zoek bent naar het beste brailletoetsenbord, vraag je je misschien af hoe de Hable One zich verhoudt tot de Orbit Writer. We geven je een gedetailleerd overzicht van hoe de twee toetsenborden van elkaar verschillen en de factoren die ze onderscheiden, zodat je kunt beslissen welk brailletoetsenbord aan je behoeften voldoet.

In één oogopslag: The Hable One en de Orbit Write

De Hable One

Het is een brailletoetsenbord dat aan elke smartphone kan worden gekoppeld met Bluetooth Low Energy (BLE). Het is speciaal ontworpen voor een smartphone en heeft daarom een compacter ontwerp, vergelijkbaar met een iPhone 6.

Het toetsenbord werkt als een fysieke versie van de braille-invoer op het scherm maar met meerdere toegevoegde functionaliteiten en voordelen. Dit is meteen een van de grote verschillen tussen beide toestellen.

Je houdt de Hable One met twee handen in de lucht en hebt geen oppervlak nodig om hem te gebruiken. Zo kun je je telefoon overal gebruiken, terwijl je buiten staat, in een auto zit of zelfs midden in een druk evenement.

De schrijver van Orbit

Het is ontwikkeld door Orbit Research, is een draadloos toetsenbord dat werkt als een Perkins brailler en maakt verbinding met je smartphone en computer. De Orbit Writer lijkt op de Hable One, maar is ontworpen voor gebruik op een oppervlak in plaats van in de lucht.

Het toetsenbord maakt gebruik van de 8 invoermethoden voor brailletoetsen waarmee gebruikers hun telefoon/computer kunnen bedienen met verschillende toetscombinaties. Het product doet wel concessies op het gebied van bouwkwaliteit om de kosten laag te houden en zo hun doel te bereiken om goedkope braille voor iedereen beschikbaar te maken.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid moet een van uw belangrijkste overwegingen zijn bij de aanschaf van een extern brailletoetsenbord. Factoren zoals typsnelheid, beschikbaarheid en ergonomie spelen een cruciale rol bij het bepalen van de algehele ervaring van het toetsenbord zelf.

De Hable One

Het maakt gebruik van de 6-punts brailleleessysteem en is compatibel met gecontracteerde en niet-gecontracteerde braille (ook bekend als braille van graad 1 en graad 2). Je kunt dit toetsenbord gebruiken ongeacht de taal waarin je braille gebruikt.

Een grote groep Hable One-gebruikers kent braille niet, maar ze gaan naar het product om dit te leren. De reden waarom ze dat kunnen, is het materiaal naast het product.

Hable richt zich op trainings- en ondersteuningsmateriaal. Met een op maat gemaakte startgids die je op weg helpt, evenals tientallen video's voor specifieke taken en een onboardinggesprek van 30 minuten, kunnen zelfs mensen met een lage technische kennis de Hable One gebruiken.

Hable One held up in the air in a horizontal position. It's easy to use.

De schrijver van Orbit

Het werkt op dezelfde manier als een Perkins Brailler. Het is een klein apparaat dat is ontworpen voor draagbaarheid. Orbit gebruikt een soortgelijk ontwerp als de Perkins-indeling en andere brailleschermen. Dit maakt het meer geschikt voor doorgewinterde brailleliefhebbers. We zullen dit nader onderzoeken wanneer we de flexibiliteit van het toetsenbordontwerp bespreken.

Typervaring en tekstbewerking

Tekstbewerking maakt een groot deel uit van de algehele typervaring, en de verschillen worden behoorlijk merkbaar als je externe toetsenborden vergelijkt met toetsenborden die gebruikmaken van spraak-naar-tekst-technologie.

De Hable One

Het gebruikt één enkele interactie voor alle VoiceOver- of TalkBack-bewegingen. Het toetsenbord gebruikt wel enkele nieuwere interacties voor navigatie, wat misschien een beetje een leercurve is voor gebruikers die meer bekend zijn met andere brailleapparaten.

Tekstbewerking met de Hable One is echter eenvoudig te leren, gemakkelijk te onthouden en snel om mee te werken. Het toetsenbord gaat automatisch naar de bewerkingsmodus wanneer u een bestand opent, en eenvoudige interacties zijn voldoende om basisfuncties voor tekstbewerking uit te voeren, zoals kopiëren, plakken en knippen.

Daarnaast kan een combinatie van toetsen worden gebruikt om een letter, woord of een hele regel te selecteren.

De schrijver van Orbit

Het gebruikt kleine pijltjestoetsen in het midden van het toetsenbord voor de meeste tekstbewerkingsfuncties. Om het proces te versnellen, gebruikers moeten ook een combinatie van andere toetsen ingedrukt houden terwijl ze de pijltjestoetsen gebruiken.

Bovendien moet je handmatig naar de bewerkingsmodus gaan nadat je een bestand hebt geopend terwijl je de Orbit Writer gebruikt. Met dit toetsenbord kun je echter notities maken en ze opslaan zonder dat je verbinding hoeft te maken met een apparaat — een functie die nog niet is geïntegreerd in de Hable One.

Comfort en controle

We gebruiken onze smartphones gemiddeld ongeveer 3 uur per dag. Dat is ongeveer 76.000 uur in je leven, wat betekent dat je tijdens je leven je smartphone bijna 9 jaar non-stop gebruikt.

Het is dus een understatement om te zeggen dat comfort en controle een integraal onderdeel zijn van de smartphone-ervaring.

De Hable One

Het is ontworpen voor langdurig en intensief gebruik. Tijdens het ontwikkelingsproces is veel aandacht besteed aan het verbeteren van de ergonomie van het apparaat door middel van uitgebreide iteraties.

De Hable One past precies in je handpalmen en je vingers komen automatisch op de grote, ingesprongen knoppen te rusten. Hable is van mening dat comfort ook betekent dat dingen gewoon moeten werken.

Daarom heeft de Hable One een batterijduur van 4 weken bij intensief gebruik. De materialen die in het toetsenbord zijn gebruikt, zorgen voor een betrouwbare grip, zodat je vingers niet van de knoppen glijden, wat het gevoel geeft dat je je telefoon volledig onder controle hebt.

Hable One held comfortably due to its ergonomic keyboard design.

De schrijver van Orbit

Het is gebouwd om een goedkope mogelijkheid te realiseren om braille te gebruiken. Vanwege het compacte ontwerp kan het gebruik van dit toetsenbord gedurende langere tijd een probleem vormen voor gebruikers die kunnen ervaren dat hun vingers verkrampt aanvoelen.

De pijltjestoetsen in het midden van het apparaat zijn zeker niet ergonomisch, maar bij verschillende navigatiecombinaties moet u mogelijk uw vingers op onnatuurlijke manieren manoeuvreren. Bij intensief gebruik kun je verwachten dat de Orbit Writer een batterijduur heeft van ongeveer 3 dagen.

Wendbaarheid en ontwerp

Brailletoetsenborden werken als een alternatieve invoermethode voor mensen die blind en slechtziend zijn. Daarom is het cruciaal dat dergelijke apparaten flexibel zijn en een uitzonderlijk ontwerp hebben om aan de behoeften van hun gebruikers te kunnen voldoen.

De Hable One

Het is het eerste brailletoetsenbord dat altijd en overal kan worden gebruikt. Omdat het toetsenbord draagbaar is, heb je geen bureau, standaard of tafelblad nodig om het te kunnen gebruiken.

Deze mate van draagbaarheid is een enorm voordeel voor gebruikers die altijd onderweg zijn. Of je nu aan het wandelen bent, met het openbaar vervoer naar je werk reist of op een feestje bent, met de Hable One heb je altijd volledige controle over je telefoon.

Dankzij het kleine ontwerp past het toetsenbord gemakkelijk in je zak of tas, zodat je nooit meer de toegang tot je smartphone verliest. Daarnaast heeft de Hable een hoogwaardige haptische motor die extra feedback geeft wanneer je je telefoon gebruikt. Dit geeft je meer controle en duidelijkheid tijdens het gebruik van het apparaat.

Hable One is smaller than a phone. The user is placing the Hable One in his pants pocket.

De schrijver van Orbit

Het heeft een zeer slank ontwerp, waardoor je het gemakkelijk in je tas kunt dragen. Vanwege de typebeperking, vergelijkbaar met degene die u zou ervaren wanneer u een Perkins Brailler gebruikt, hebt u mogelijk een standaard of bureau nodig om uw apparaat te plaatsen.

Daarnaast vereist het toetsenbord soms dat gebruikers rechtstreeks op hun smartphone navigeren voordat ze met de Orbit Writer gaan typen. Hoewel het apparaat mobiliteit mogelijk maakt, biedt het geen naadloze gebruikerservaring.

Integratie met Apple VoiceOver en Android TalkBack

VoiceOver en Terugpraten controle zijn essentiële functies voor mensen die op zoek zijn naar oplossingen waarmee ze volledige toegang hebben tot hun telefoon. Typefunctionaliteit is belangrijk, maar als u een apparaat voortdurend in de hand moet houden, neemt het gebruiksgemak weg en verslaat het doel van het gebruik van een extern toetsenbord.

De Hable One

Hiermee heb je volledige toegang tot je smartphone via VoiceOver en TalkBack. Het toetsenbord detecteert automatisch de juiste houding (iOS/Android) wanneer het verbonden is met je apparaat.

De Hable One wordt door de telefoon herkend als een Bluetooth-toetsenbord. Dit betekent dat je met software-updates op de telefoon nooit scenario's tegenkomt waarbij bepaalde functies niet werken. Je Hable One werkt altijd.

Dit helpt ook om de eerste keer verbinding te maken en in te stellen. Een laatste hoogtepunt is dat je geen vertraging hebt bij het gebruik van de Hable. Daarnaast volgen alle VoiceOver-bewegingen die gericht zijn op beweging één eenvoudige richtlijn.

Bovendien krijgen gebruikers een uitgebreide startgids met hun toetsenbord, die gedetailleerde informatie geeft over het navigeren met de Hable One, zodat ze VoiceOver of TalkBack in een mum van tijd kunnen gaan gebruiken.

De schrijver van Orbit

Het maakt gebruik van dezelfde navigatie als andere braillecomputers, aangevuld met de navigatiepijlen in het midden van het apparaat. De Orbit writer laat de software op de telefoon draaien en wordt herkend als een brailletoetsenbord.

Dit betekent dat je problemen kunt tegenkomen met software-updates op de telefoon of met bepaalde Android-telefoons die niet alle functies ondersteunen. Bovendien, waar je een Hable One en een brailledisplay tegelijkertijd kunt gebruiken, is dit niet mogelijk met de Orbit Writer.

Hoewel dit toetsenbord aanpasbare sneltoetsen ondersteunt, zijn de interacties niet ontworpen om gemakkelijk te onthouden of snel te worden gebruikt, maar is het gebaseerd op het zeer oude concept van de eerste braillecomputers.

Updates

Software-updates zijn cruciaal om het gebruiksgemak en de functionaliteit te garanderen. Met name ondersteunende technologieën moeten voortdurend worden verbeterd en moeten regelmatig worden bijgewerkt om aan veranderende behoeften te voldoen en de gebruikerservaring te verbeteren.

De Hable One

Software-updates op de Hable One gebeuren rechtstreeks via de telefoon. Download gewoon de Hable App, zorg ervoor dat je Hable One verbonden is en klik op update. Het updateproces verloopt naadloos en eenvoudig en dit zorgt ervoor dat je Hable One altijd compatibel is met de nieuwste iOS- of Android-updates.

De schrijver van Orbit

Voor de Orbit Writer heb je een Windows-pc nodig om je updates te voltooien. Via een meer technisch programma kun je software-updates doen. Helaas is dit momenteel niet beschikbaar voor Mac.

Bouwkwaliteit

Wanneer u een nieuwe metgezel voor uw smartphone kiest, wilt u dat deze een tijdje meegaat. Om dit mogelijk te maken, moet het product duurzaam zijn en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de slijtage van uw dagelijks leven.

De Hable One

Het is mede ontwikkeld door een bedrijf dat producten produceert die voldoen aan het kwaliteitsniveau van Philips. Dit betekent dat de materialen die voor de Hable One zijn gebruikt van hoge kwaliteit zijn om ervoor te zorgen dat dit toetsenbord lang meegaat.

Daarnaast maakt het toetsenbord gebruik van de nieuwste Bluetooth Low Energy-module om ervoor te zorgen dat je nooit de connectiviteit verliest en altijd de controle hebt over je smartphone.

De productie en assemblage van de Hable One worden in Nederland uitgevoerd, waardoor het eenvoudig is om ervoor te zorgen dat elk toetsenbord voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Als bedrijf gelooft Hable dat iedereen verantwoordelijk is voor de toekomst van onze wereld, en daarom is de Hable One gemaakt van gerecycled plastic zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het product.

Hable One Electrical keyboard and high quality building product

De Orbit Writer

Het is geproduceerd met als doel de prijs zo laag mogelijk te houden. Dit vertaalt zich onvermijdelijk in de kwaliteit van de materialen die zijn gebruikt bij de productie van het toetsenbord. Hierdoor kunnen toetsen vaak wiebelen en is de batterijduur aanzienlijk kort.

Orbit heeft er bijzonder goed aan gedaan braillecomputers toegankelijk te maken voor een lage prijs, maar dat gaat niet zonder tekortkomingen en compromissen. De Orbit Writer is zeker een haalbare goedkope optie om braille in te typen op je smartphone.

De algehele kwaliteit van de materialen en interacties kan echter tot gevolg hebben dat u niet onder de indruk bent. De kostenbesparende maatregel heeft ook invloed op de connectiviteit van het apparaat, aangezien verschillende gebruikers melden problemen met onderbrekingen bij het verbinden via Bluetooth.

Prijsstelling

Braillecomputers zijn vaak duur vanwege de technologie die ze gebruiken. Een prijsvariatie heeft vaak een directe relatie met de kwaliteit van het product, zoals we eerder hebben gezien. Het komt allemaal neer op het kiezen van een toetsenbord dat aan uw behoeften voldoet, maar ook binnen uw budget past.

De Hable One

De prijs is iets hoger dan die van de Orbit Writer. Het is ongeveer twee keer zo hoog als dat van de Orbit Writer. Dit is voornamelijk te wijten aan een cumulatie van de totale productiekosten en hoogwaardige materialen die in Nederland worden geproduceerd.

De Hable One is gebouwd om meerdere jaren mee te gaan. Dit toetsenbord kan een deuk in je zak veroorzaken, maar het Hable One maakt dat goed door te proberen zijn publiek te allen tijde de beste oplossing te bieden met zijn unieke en op maat gemaakte software.

Gezien de hoeveelheid tijd die u uw telefoon elke dag gebruikt, is het misschien het beste om te investeren in een zo goed mogelijk gebruik van uw telefoon. Veel mensen besloten niet de nieuwste telefoon te nemen, maar in plaats daarvan te investeren in de Hable One, waar ze geen spijt van hadden.

5 stars review from Tim Dixon on Google. He says: I absolutely love my Hable One. It has helped me with my grade one braille entry skills. But more importantly made it easier to navigate and use my phone. I would highly recommend an Hable one for its ease of use, long battery life and amazing community.

Belangrijke opmerking: In veel regio's kom je in aanmerking voor financiering voor je Hable One. In de meeste landen heb je de mogelijkheid om de Hable One te krijgen via een vergoeding.

De schrijver van Orbit

Het kost $99,00 Amerikaanse dollars. Om dit toetsenbord ook in andere delen van de wereld te kunnen gebruiken, kunt u extra verzendkosten en douanerechten in rekening brengen. Dat gezegd hebbende, The Orbit Writer is het goedkoopste apparaat in zijn segment.

Het ontwerp is gericht op het produceren van een kosteneffectief brailleapparaat en dat is gelukt.

Dus, welke is beter?

Wanneer u beslist welk van de twee apparaten u moet kopen, komt het erop aan dat u het brailletoetsenbord kiest dat aan uw behoeften voldoet, in uw leven past en u altijd het gevoel geeft dat u de volledige controle hebt — simpelweg het toetsenbord dat het enige is.

De Hable One is het toetsenbord voor jou als je:

  • in de hoop op een naadloze verbinding met je apparaat
  • op zoek naar een oplossing waarmee je je smartphone overal kunt bedienen
  • opgewonden door een beetje leercurve, en oké met een beetje geld
  • op zoek naar een duurzaam apparaat
  • toegewijd aan duurzaamheid

{{blog-cta}}

Aan de andere kant, de Orbit Writer past misschien beter bij jou als je:

  • comfortabel met Perkins Brailler-apparaten
  • blij met een apparaat waarmee je kort kunt typen
  • met een kleiner budget en niet van plan om het product voor langere tijd te gebruiken

Nog steeds niet zeker? Wil je meer informatie? Je kunt altijd contact met ons opnemen via support@iamhable.com of doe de quiz om te ontdekken of de Hable One de beste oplossing voor jou is!

Meer vergelijkingen

Ben je geïnteresseerd in meer vergelijkingen tussen de schrijver van Hable One en Orbit? Meer vergelijkingen en meningen hierover vind je op de Artikel van Vision Ireland en ook Apple Vis-artikel.

Ze hebben een volledige vergelijking gemaakt tussen de twee apparaten en wat je van elk apparaat kunt verwachten. Dit kan meer informatie opleveren om u te helpen de beste beslissing te nemen op basis van uw behoeften en wat belangrijk voor u is.

Kortom, de zoektocht naar de ideale ondersteunende technologie, met name een brailletoetsenbord, is een reis om een hulpmiddel te vinden dat niet alleen de toegankelijkheid verbetert, maar ook de dagelijkse levenservaringen van blinden of slechtzienden verrijkt.

The Hable One valt op als een revolutionair apparaat in dit landschap, dat ongeëvenaarde bruikbaarheid, comfort en integratie met reguliere technologie biedt. Het doordachte ontwerp, gericht op draagbaarheid en gebruiksgemak, maakt het een aantrekkelijke keuze voor iedereen die met vertrouwen en onafhankelijkheid door zijn digitale wereld wil navigeren.

Door prioriteit te geven aan de gebruikerservaring, continue verbetering door naadloze updates en een toewijding aan duurzaamheid, belichaamt de Hable One de toekomst van ondersteunende technologie.

Het is meer dan alleen een brailletoetsenbord; het is een toegangspoort tot een wereld van mogelijkheden, waardoor gebruikers verbinding kunnen maken, ontdekken en kunnen gedijen in het digitale tijdperk. Of je nu voor het eerst technologie omarmt of je ervaring wilt verbeteren, de Hable One biedt een mix van innovatie, betrouwbaarheid en ondersteuning waarmee hij zich onderscheidt als leider in zijn vakgebied.

Vond je dit artikel leuk? Vergeet niet om het te delen! Hieronder vindt u meer aanbevolen artikelen om vervolgens te lezen.


Labels:
5 situaties waarin je spijt zult hebben dat je geen Hable hebt

Hoe kies je als blinde persoon in 2024 de juiste Braille Leesregel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.