Hable One and a phone on the table

Het dynamische duo: TalkBack en Hable gebruiken voor moeiteloos typen voor blinden

0 reacties

TalkBack is een tool waarmee mensen die niet zo goed kunnen zien, hun Android-telefoon of -tablet kunnen gebruiken. Het zorgt ervoor dat de telefoon of tablet praat met de persoon die hem gebruikt, zodat deze weet wat er op het scherm staat.

Wanneer iemand Hable met TalkBack gebruikt om iets te lezen, kan hij of zij op verschillende manieren over het scherm bewegen. Ze kunnen snelkoppelingen gebruiken om tussen dingen te schakelen, zoals knoppen of afbeeldingen. Ze kunnen ook tussen tekstregels of alinea's bewegen, wat grote stukken tekst zijn.

Er zijn ook twee manieren om dingen op TalkBack te lezen. De eerste manier wordt continu lezen genoemd. Dat betekent dat TalkBack alles op het scherm blijft lezen, vanaf het punt waar de persoon zich bevindt tot het einde. De tweede manier wordt enkelregelig lezen genoemd. Dat betekent dat TalkBack slechts één regel tekst tegelijk voorleest en dat de persoon omhoog of omlaag kan vegen om de volgende of vorige regel te lezen.

TalkBack heeft ook enkele speciale functies om mensen te helpen die niet zo goed kunnen zien. Mensen kunnen de snelheid en het volume van de stem die ze horen wijzigen, en ze kunnen verschillende talen of stemmen kiezen om te gebruiken. Ze kunnen ook hun eigen namen maken voor knoppen of afbeeldingen op het scherm als ze dat willen.

Dus dat is wat TalkBack doet! Het helpt mensen die niet zo goed kunnen zien dingen op hun telefoon of tablet te lezen door deze tegen hen te laten praten en hen te laten zien waar ze zijn.


Labels:
Nieuwe ondersteunende technologie voor studenten met blindheid

Accommodaties voor slechtzienden voor studenten | Hable Een

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.