Collectie: Over ons

Maak kennis met de mede-oprichters:

Freek van Welsenis en Ayushman Talwar.

Freek leidt met zijn expertise op het gebied van industriële techniek initiatieven om de toegankelijkheid van technologie voor blinden en slechtzienden te verbeteren, en belichaamt daarmee onze inzet voor maatschappelijke participatie.

Ayushman is als onze productmanager een voorstander van innovatieve oplossingen en streeft naar inclusie en gelijkheid om impactvolle, positieve veranderingen te bevorderen. Samen drijven ze Hable naar een meer inclusieve toekomst.

Illustration of Ayushman and his visually impaired grandfather

Onze inspiratie

Hable is ontstaan ​​uit de persoonlijke drive van mede-oprichter Ayushman, geïnspireerd door zijn grootvader, de heer Handa, die op 40-jarige leeftijd zijn gezichtsvermogen verloor. In India betekende het gezichtsverlies van de heer Handa vervroegde pensionering en een stilstand in het leven vanwege een gebrek aan van ondersteunende technologie.

Gemotiveerd om de situatie van zijn grootvader te veranderen, richtte Ayushman, samen met Freek, die soortgelijke ervaringen deelde, in 2016 Hable op. Ze hadden tot doel de toegankelijkheid van smartphones voor meneer Handa te ontsluiten, wat de onafhankelijkheid en het potentieel voor een vollediger leven symboliseerde.

De kwestie die de familie van Ayushman trof, staat niet op zichzelf; het echoot door in de levens van ruim 320 miljoen mensen wereldwijd en 450.000 visueel gehandicapten in Nederland. Het begin van Hable is niet alleen een persoonlijk verhaal, maar een universele uitdaging, die vanwege de complexiteit en omvang ervan niet wordt aangegaan.

Blind student and a special teacher with the Hable One

De uitdaging

Beperkte digitale toegang beperkt de onderwijs- en werkgelegenheidskansen voor personen met een handicap, waardoor online leren, werken op afstand en digitale sollicitaties ontoegankelijk worden. Deze digitale kloof creëert barrières die hun deelname aan de digitale wereld belemmeren.

 • Hand holding a money bag

  Economische nadelen

  Beperkte digitale vaardigheden en toegang dragen bij aan een werkloosheidspercentage van 70% onder Amerikaanse volwassenen met een visuele beperking (National Federation of the Blind, 2020).

 • Books

  Beperkt onderwijs

  Meer dan 80% van de studenten die geen digitale apparaten en internet hebben, heeft moeite om toegang te krijgen tot online onderwijs- en leermiddelen.

 • People excluding one person

  Sociale uitsluiting

  De digitale kloof isoleert individuen en gemeenschappen door sociale, informatieve en maatschappelijke betrokkenheid te belemmeren en de toegang tot sociale media, e-mail en videocommunicatie af te sluiten.

Hable One Braille keyboard

Onze strategie

Het aanpakken van de digitale kloof vereist gevarieerde oplossingen en collectieve actie. Wanneer we individuen helpen apps en smart device-functies onder de knie te krijgen, zien we de digitale kloof zichtbaar kleiner worden.

Dit probleem heeft een tweeledige oplossing: het garanderen van toegang en het stimuleren van adoptie.

 • Man using the Hable One in public

  Toegang en betaalbaarheid

  Toegang tot digitale apparaten blijft een obstakel; veel klanten missen de benodigde hulpmiddelen voor internettoegang. Essentiële ondersteunende technologieën zoals schermlezers en alternatieve invoerapparaten zijn cruciaal. Maar zelfs als ze beschikbaar zijn, zijn ze door de hoge kosten vaak ontoegankelijk.

 • Woman with a guide dog using the Hable One in public

  Adoptie

  Adoptie hangt af van digitale geletterdheid: het begrijpen van het gebruik, het beschikken over ondersteunende systemen en het ontvangen van voortdurende, behoeftespecifieke training. Zonder dit hebben cliënten moeite met het navigeren op digitale platforms en het efficiënt gebruiken van ondersteunende technologieën.

Freek van Welsenis is seated beside a girl feeling the Hable One for the first time. They are smiling.

Onze impact

Om deze uitdaging aan te gaan, hebben we de Hable One geïntroduceerd, een revolutionaire smartphonecontroller waarmee gebruikers hun telefoons gemakkelijk onder de knie kunnen krijgen. Al meer dan 3.000 gebruikers hebben het gebruikt om online verbinding te maken, in contact te blijven met dierbaren en hun financiën te beheren, waardoor mogelijkheden worden ontsloten die ooit onbereikbaar waren.

 • E-mail card

  E-mail

  30% van onze klanten had vóór Hable One nog nooit e-mail gebruikt.

 • Internet Globe

  Internet

  60% van onze gebruikers had voorheen geen toegang tot online informatie.

 • Phone ringing

  Roeping

  10% van onze gebruikers kan nu zelfstandig familie, overheidsdiensten of hun arts bellen.

 • Bank transaction conducted on a mobile device

  Bankieren

  35% van onze gebruikers heeft de mogelijkheid gekregen om met meer privacy wachtwoorden in hun bankapps te typen.

Werk met ons samen!

Of u nu investeerder of wederverkoper bent, sluit u aan bij onze missie om te innoveren en de toegankelijkheid te verbeteren! Laten we samen impact creëren. Neem nu contact op om de mogelijkheden te verkennen!